Cine este Printul Harry - o scurta biografie

Citeste o scurta biografie a Printului Harry, care a starnit reactii in lant dupa ce a parasit Casa Regala Britanica, pentru a se dedica vietii de familie in Statele Unite ale Americii, alaturi de Meghan Markle.

Printul Harry, cunoscut si ca Duke of Sussex, este al doilea fiu al Printului Charles si al Pintesei Diana. A fost botezat ca Henry Charles Albert David si s-a nascut la St Mary's Hospital din Londra pe 15 septembrie 1984.

Copilaria si adolescenta Printului Harry

Printul Harry a crescut la palatul Kensington si a frecventat scoala Eton College, unde a excelat in sporturi precum rugbi si polo. Dupa absolvire, a urmat Academia Militara Sandhurst si a servit in Armata Britanica timp de zece ani, indeplinind diverse misiuni in Afganistan. In timpul serviciului sau militar, Harry a dobandit o reputatie de soldat darz si dedicat, iar in 2014 a fost promovat la gradul de capitan. Poti citi aici mai multe detalii despre studiile Printului Harry .

In 2010, Printul Harry a inceput sa devina mai implicat in activitati caritabile si a creat Fundatia Sentebale, care isi propune sa ajute copiii orfani si vulnerabili din Lesotho. De asemenea, a devenit un sustinator puternic al scopului principal al Casei Regale Britanice, si anume sa promoveze pacea, umanitatea si bunastarea in intreaga lume. Harry a participat la numeroase evenimente caritabile si de sustinere a cauzelor, inclusiv la Jocurile Invictus pentru veteranii de razboi si la turneul polo Sentebale Royal Salute.

Casatoria Printului Harry cu Meghan Markle

In 2018, Printul Harry s-a casatorit cu actrita Meghan Markle si impreuna au avut un copil, Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Nunta lor a fost una dintre cele mai mediatizate evenimente ale anului si a fost urmarita de milioane de oameni din intreaga lume. Citeste aici mai multe informatii despre cum s-a cunoscut Printul Harry cu Meghan Markle .

Mutarea Printului Harry in America

In 2021, Harry si Meghan au renuntat la posturile lor publice in Familia Regala si s-au mutat in Statele Unite ale Americii , unde au inceput sa-si construiasca o noua viata. In prezent, cei doi se concentreaza pe proiectele lor caritabile si pe relansarea carierelor lor profesionale. Dupa mutarea in America, Printul Harry a scris o carte incomoda , in care ataca membri ai Casei Regale a Marii Britanii.