La ce pret gasesti "Rezerva", cartea Printului Harry, in Romania

Pretul la care vei gasi cartea scrisa de printul Harry in Romania difera in functie de magazinul online din care vei cumpara

Cartea autobiografica a printului Harry, ce poarta titlul "Rezerva" in limba romana, a aparut recent pe piata, iar tirajele editurii Nemira (care editeaza aceasta carte in Romania) au fost deja epuizate. Practic, editura Nemira a raportat faptul ca a epuizat intregul stoc initial de 16.000 de exemplare in doar doua zile, urmand sa tipareasca un al doilea tiraj cat mai repede.

Printul Harry - Rezerva, preturi pe piata online din Romania 

Numeroase magazine (librarii) online din Romania comercializeaza cartea printului Harry, Rezerva . Cele mai multe oferte pentru aceasta carte top-seller le poti gasi AICI , de la mai multi vanzatori care inca mai au in stoc cateva volume. Preturile cartii printului Harry incep de la aproximativ 85 de lei (cel mai mic pret la care s-a vandut aceasta carte dupa lansare) si ajung in jurul sumei de 100 de lei. Practic, cel mai repede s-au epuizat stocurile cu cartile cele mai ieftine, iar pe piata au ramas volumele ceva mai scumpe. Desi pretul cartii este unul destul de piperat pentru piata din Romania, aceasta se vinde in continuare ca painea calda.

Factorii ce alimeneaza aceste vanzari ale cartii la un pret destul de ridicat sunt in primul rand atentia pe care o ofera media acestei carti controversate, in care printul Harry aduce multiple acuzatii casei regale britanice. De asemenea, casa regala britanica a fost in atentia intregului mapamond de multa vreme, in special datorita pritesei Diana, iar aceasta popularitate s-a pastrat pana in prezent. Astfel, nu este de mirare ca volumul "Rezerva" al printului Harry se vinde atat de bine, indiferent de pretul de vanzare.

Ce evolutie vor avea preturile cartii "Rezerva"?

Pe masura ce vor fi tiparite tiraje suplimentare, este de asteptat ca cererea pentru cartea printului Harry sa fie acoperita, iar preturile sa inceapa sa scada. De asemenea, fiind o carte foarte populara, o buna parte din can-can-urile din acest volum vor fi publicate oricum pe internet, iar interesul publicului spre a cumpara cartea va scadea in urmatoarea perioada, pentru ca va disparea elementul surpriza la citirea acestei carti. Astfel, daca vei mai avea rabdare, este foarte posibil ca in perioada urmatoare pretul cartii printului Harry sa scada, iar tu vei reusi cu siguranta sa faci o economie semnificativa. Este una din regulile de baza ale economiei: cand cererea se domoleste, pretul scade. Cu alte cuvinte, pretul este direct proportional cu cererea. Iar, dupa cum am mentionat mai sus, cererea va fi in scadere in urmatoarea perioada, dupa boom-ul de dupa lansare.