Scandaluri si controverse in care a fost implicat Printul Harry

Printul Harry a fost implicat in mai multe scandaluri si controverse de-a lungul vietii sale. Vezi care au fost acestea.

Printul Harry a fost implicat in cateva scandaluri si controverse in timpul vietii sale publice. 

In 2005, printul Harry a purat un costum nazist

In 2005, Printul Harry a fost fotografiat purtand un costum nazist intr-o petrecere de Halloween. Imaginea a devenit virala si a provocat critici din partea publicului si a presei. Harry a cerut scuze publice pentru acest incident si a spus ca nu a avut intentia sa ofenseze sau sa jigneasca pe nimeni prin purtarea costumului.

Una dintre cele mai cunoscute controverse in care a fost implicat a fost in 2011, cand a fost filmat facand comentarii rasiste si denigratoare la adresa unui coleg de armata. Printul Harry a cerut din nou scuze pentru aceste comentarii si a spus ca intelege ca nu au fost potrivite.

In continuare, Harry a fost implicat intr-o controversa in 2012, cand a fost fotografiat jucandu-se polo dezbracat in Las Vegas. Imaginea a devenit virala si a provocat critici din partea presei si a publicului. Harry a recunoscut ca a facut o greseala si a spus ca intelege ca trebuie sa fie mai atent in viitor cu comportamentul sau in public.

Printul Harry si consumul de droguri

In trecut, Printul Harry a recunoscut ca a consumat droguri in tinerete. Intr-un interviu acordat in 2012, Harry a spus ca a incercat droguri, inclusiv cocaina si cannabis, in perioada in care a frecventat scoala Eton College. Harry a afirmat ca a invatat din greselile sale si ca intelege acum ca consumul de droguri poate avea consecinte grave.

Printul Harry a facut aceste declaratii in contextul unei campanii pe care o sustinea pentru a sensibiliza publicul cu privire la pericolele consumului de droguri si a incuraja tinerii sa aleaga sa nu consume droguri. El a spus ca doreste sa transmita un mesaj pozitiv si sa ajute tinerii sa inteleaga ca exista alegeri mai bune decat consumul de droguri.

Parasirea Familiei Regale si plecarea in America

In ultimii ani, Printul Harry a fost implicat intr-o controversa mai mare, cand el si sotia sa, Meghan Markle , au renuntat la posturile lor publice in Familia Regala si s-au mutat in Statele Unite ale Americii. Decizia lor de a parasi Familia Regala a fost intampinata cu critici din partea unor membri ai familiei si a presei, dar Harry si Meghan au spus ca au luat aceasta decizie pentru a-si proteja sanatatea mentala si a se concentra mai mult pe proiectele lor caritabile si pe relansarea carierelor lor profesionale.

Publicarea unei carti controversate

La inceputul anului 2023, pe 10 ianuarie, Printul Harry a lansat o carte controversata despre culisele Casei Regale a Marii Britanii. Acesta a povestit mai multe momente stanjenitoare in cartea "Spare" - Rezerva, tradus in limba romana. Incasarile cartii sunt semnificative, insa publicul britanic, in mare parte, considera ca aceasta carte a fost scrisa de Harry doar pentru a castiga mai multi bani.